Gallai EszterGasztroblogger

Szakterület
- Gasztronómia
- Borok
Tanulmányok
- Szent István Egyetem
- Budapesti Corvinus Egyetem
Néhány éve kezdtem el komolyabban érdeklődni a borok iránt, ezáltal tudatosabban bort fogyasztani és a borral, borkészítéssel kapcsolatos ismereteimet folyamatosan bővíteni. Keresem a különlegességet egy-egy bor kóstolása során, illetőleg nem titkolt célom a magyar borok elismerésének, renoméjának emelése, valamint a kisebb pincészetek segítése, képviselete is. Kis hazánkban rengeteg jó pincészet van, mindemellett nagyon kedvelem az olasz borokat is. A tapasztalataimat igyekszem a Nektek is átadni, fogadjátok szeretettel a borokról hozott ízelítőket.
Cikkek a szerzőtől
-
Kolonics és Spiegelberg, a Nagy-Somlói borvidék rejtett kincsei
Az idei pünkösdi hétvégén volt alkalmam életemben először a Nagy-Somlói borvidékre látogatni, azonban ez a látogatás az élmények és tapasztalatok oldaláról is mérföldkő lett az életemben. Somlóra vissza kell menni! – visszhangzott a fejemben, mert Somló egyedülálló.
-
Jekl Unikornis 2015 – Egy vérbeli Merlot, ami jelentős potenciált hordoz
Bevallom, elfogult vagyok Jekl Béla Unicornis borával szemben. Már csak azért is, mert nekem a Merlot az egyik kedvencem. Az Unicornis pedig a nagykönyvben megírtak szerint hozza a szőlőfajtára leginkább jellemző jegyeket; a piros bogyós gyümölcsök dominanciáját, valamint a kellemes, lágy tanninokat.
-
A szigligeti Kabócás dűlőn lakik az olaszrizlingek hercegnője
Több alkalommal volt szerencsém Szászi Endre kiváló büszkeségét, a 2015-ös Kabócás Olaszrizlinget kóstolni. Megelőlegezhetjük, hogy egy kiváló évjárat kiváló boráról beszélhetünk, de ne rohanjunk ennyire előre, szóljunk előtte néhány szót a borászról, a borvidékről és magáról a szőlőfajtáról.