Négy éves lett a Pancs Gasztroplacc, hamarosan érkezik a Pancs Gasztrobolt!

Az Élesztőház udvarán minden vasárnap piac van. A Pancs Piac (teljes nevén Pancs – Gasztroplacc) ahová a négy év alatt egy élő közösség kovácsolódott össze, fogyasztók és termelők találkoznak itt kölcsönös örömmel. Vajas Balázzsal, a Pancs Piac alapítójával beszélgettünk az elmúlt négy évről és a jövőről – Nyulasi Gábriel István írása.

Azért a Pancs Szendót sem hagyhattuk ki egy VinoPianós rozéfröccsel…

Satay Pulyka szendvics, marinált mángolddal és mogyorómártással. Egy ázsiai ihletésű szendvicset ehetett most a szerencsés látogató, a piacon minden héten más és más egytál étellel gondoskodnak az éhező piacozókról. Az alapanyag darált pulyka volt, bár a satay pulyka általában (1 napig) pácolt pulykából készül. Ám az idő rövidsége, vagyis az élet, ezt a változatot felülírta.

Pancs szendo | Fotó: Nyulasi Gábriel István

Igazán frappáns ízorgia volt a szendvics, zamatos harmónia – szálazzuk szét egy kicsit…Tehát pulyka, gyömbér, szójaszósz, fokhagyma, só, bors, mogyoróvaj az alapanyagok között. A citrusos ízvilágot a gyömbér adja, illetve a marinált mángold, amely narancs és citromlé segítségével készül. Mogyorómártás krémesebbé teszi az ételt és ad a savanykás nyárias ízvilágnak még a mentás joghurt is. Amibe ez a kis költemény beleépül, az a Szabi a Pék könnyed ciabattája. Jól csúszott hozzá a VinoPiano Borbár rozéfröccse…

A cikk további része a Bankár Magazinban oldalán, ide kattintva olvasható.