Rozéban profi: Barta Anna, a fiatal női borász varázslata köszön vissza a Nagygombos-borokban

Tedd a szívedre a kezed, ugye szereted a rozékat! Ha esetleg nem szeretnéd, gondolkozz el, ugyan mi okod lenne rá? A rozé finom gyümölcsös, a rozé frissít, magában is vagy fröccsben és ételhez is jó megoldás. Szóval tényleg egy jolly joker, ami miatt nem kell szégyenkezned. Hogy a rozé nem annyira férfias? Ez sem igaz, mert bizony vannak keményebb rozé tételek, amelyek éveket is kibírnak palackban és nemhogy romlik az állapotuk, hanem még érnek is!

A rozénak sok arca lehet

Tutti frutti, habos babos savanyú cukros málnás-epres orgia. Gyakran futunk bele ilyesmibe, ha találomra veszünk le rozékat a polcról. Ezek a rozék nem annyira tartósak a palackban, igyekezni kell velük, hogy még abban az esztendőben felhasználódjanak. Persze van ennek a műfajnak is közönsége, és a szódával meg sok minden elmegy ebben az esetben. Ám a rozékat nemcsak így kell elképzelni, többet érdemel a műfaj és a fogyasztó is.

A cikk további része a Bankár Magazinban oldalán, ide kattintva olvasható.